Forfatter, historiker, foredragsholder

Sommerhøjskole 2017

Fortid og fortællinger

I uge 26 (25. juni-1. juli 2017) har jeg sammen med historikeren Rasmus Dahlberg fået lov til at arrangere en uges højskolekursus på Brandbjerg Højskole ved Jelling.

Kurset bliver et historiekursus og et rigtigt højskolekursus. Hver dag starter med morgensamling og morgensang. Måltiderne spises i Brandbjergs spisesal og det bliver godt for Brandbjergs køkken er et af landets bedste højskolekøkkener. Aftenerne går med cafearrangementer, filmarrangementer og sangaftener og meget andet godt.

I dagtimerne har vi inviteret en lang række ekstremt spændende oplægsholdere, som vil fortælle om historiske emner og både Rasmus og jeg vil også optræde på de skrå brædder.

Vi får besøg af professor Ulrik Langen, som vil tale om det mest interessante nye fra historien det sidste år. Museumsleder Louise Sebro kommer og fortæller om Dansk Vestindien – både historien og situationen derovre lige nu. Professor emeritus Claus Bryld taler om den nye trend med at sætte historikere i politiske kommissioner og Kjeld Grinder-Hansen kommer og fortæller om reenactment – og især om at reenacte anden verdenskrig. Thomas Oldrup kommer og fortæller om historisk sex og Erik Lindsøe kommer og fortæller om, hvordan man kan fortælle sig egen historie. Brandbjergs forstander Simon Lægsgaard holder også foredrag.

Vi tager også på udflugt til Jelling og ser på og diskuterer den nye formidling af Jellings interessante historie.

Ugen er lagt op til, at vi vil have det højeste historiefaglige niveau, men på en letforståelig og underholdende måde.

Vi glæder os til at se dig

Pris:
Dobbeltværelse: kr. 4.800 ,-
Enkeltværelse:    kr. 5.200 ,-

Læs om kurset hos Brandbjerg Højskole

Gå direkte til tilmelding